Heli

Olen koulutettu hieroja, lymfaterapeutti (LYKO) ja sairaanhoitaja Riihikalliosta. Työskentelin yli 25 vuotta sairaalatarvikkeiden parissa. Erikoisalaani olivat murtumahoidon tuotteet, polven- ja lonkan tekonivelet ja kuntoutukseen liittyvät tukituotteet. Olen erityisen kiinnostunut varsinkin jalkojemme hyvinvoinnista.

Suoritin päivätyöni ohessa äänimaljahoito- ja sointukylpyohjaaja koulutukset. Viitisen vuotta sitten opiskelin lymfaterapeutiksi. Syventyessäni yhä enemmän sidekudosten rakenteeseen/faskiaan ja kohdatessani mitä erilaisimpia kipuasiakkaita, jatkoin opiskeluani valmistuen Porvoon hierojakoulusta alkusyksystä 2017 koulutetuksi hierojaksi. Olen perehtynyt erityisesti erilaisten kiputilojen hoitoon ja nivelten käsittelyyn.

Työhuoneeni on kotini yhteydessä Tuusulan Riihikalliossa. Teen myös yrityskäyntejä ja erikseen sovittuja kotikäyntejä Tuusulan lähiympäristössä.

Hieronta

Kivistääkö hartiasi tai jumittaako selkäsi? Onko käsissäsi pistelyä, tunnottomuutta? Onko lonkan tai polven alueella epämääräistä kiputuntemusta?

Klassinen hieronta poistaa lihaskireyksiä, lisää ja tehostaa aineenvaihduntaa, lievittää kipua ja rentouttaa. Tavoitteena on palauttaa sidekudosten, lihaskalvojen sekä lihasten normaali aineenvaihdunta ja toiminta. 

Klassisen hieronnan lisäksi käytän hoidoissani jokaisen asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaisesti erilaisia hierontatekniikoita urheiluhieronnasta mobilisoivaan hierontaan, sidekudoskäsittelyjä (faskia), triggerpiste-käsittelyjä, MET-tekniikkaa ja tarvittaessa myös passiivisia venytyksiä. 

Lymfaterapia 

Onko liikkuminen raskasta; painavatko jalat? Aineenvaihdunta jumissa?


Turvotus on oire. Se voi johtua nilkan nyrjähdyksestä, leikkauksesta, laskimovajaatoiminnasta, rasva-aineenvaihduntahäiriöstä ja imusuoniston vahingoittumisesta syöpähoitojen yhteydessä. Virallisesti turvotus määritellään näkyväksi ja palpoitavaksi nestemäärän lisääntymiseksi ihonalaiskudoksessa. Pienistä verisuonista suodattuu kudoksiin valkuaisainepitoista kudosnestettä, joka aiheuttaa kudosturvotusta. Kudosturvotus on tärkeää saada pois paranemisen edistämiseksi.

Lymfaterapiassa ihoa käsitellään kevyesti pyörittävin, kiertävin tai työntävin ottein. Näin vaikutetaan koko ihonalaiskudokseen, jossa kaikki pinnallisen imusuoniston osat sijaitsevat. Kudosturvotusta ohjataan kohti imusolmukkeita, joissa lymfaneste puhdistuu ennen kulkeutumistaan takaisin verenkiertoon. 

Lymfaotteilla aktivoidaan imusuoniston toimintaa. Samalla se vähentää turvotuksesta johtuvaa kipua, nopeuttaa palautumista ja rentouttaa. Vaativan turvotuksen hoitoon kuuluvat tarvittaessa myös erilaiset kompressiosidokset, kompressiosukat, liike- ja ihonhoito.

Hoidon kesto ja hoitokertojen tiheys riippuvat mm. sairaudesta tai vammasta, potilaan iästä ja yleiskunnosta, sekä hoidettavan alueen laajuudesta.

Lymfaterapiaa käytetään myös ennaltaehkäisevänä terveydenhoitona, johon voi tulla ilman lääkärin lähetettä.

Äänimaljahoito

Suo itsellesi hetki aikaa kokea kehosi rentous ja mielesi tyyneys! 

Äänivärähtelyn hoitavalla vaikutuksella ihmisen kehoon on idän kulttuureissa tuhansien vuosien perinne. Saksalainen Peter Hess kiinnostui äänihoidosta jo 60-luvulla ja 80-luvulla hän perusti Saksaan Peter Hess Instituutin, äänihoitoihin erikoistuneen koulutuslaitoksen, josta äänimaljametodi on levinnyt ympäri maailmaa. Äänimaljahoitoihin käytettävät hoitavat maljat valmistetaan käsityönä Pohjois-Intian ja Nepalin työpajoissa. Jokainen malja testataan ja tarkastetaan laatustandardien mukaisesti. Maljat koostuvat kahdestatoista eri metallista.

Mitä äänimaljahoidossa tapahtuu?

Äänimaljahoidossa hoidettavan keholle tai kehon viereen asetetaan erikokoisia soivia maljoja. Hoidettava makaa hoitopöydällä peiton alla omissa vaatteissaan. Maljoja "soitetaan" pehmeällä iskimellä, joka saa aikaan fyysisesti koettavan värähtelyn sekä miellyttävän äänen. Nämä äänivärähtelyt auttavat syvän rentoutumisen tilan saavuttamisessa. 

Äänimaljahoidon vaikutuksia

Äänimaljahoito puhdistaa mielen ja syvärentouttaa kehon. Hoidon aikana aivoaaltosi laskevat vähitellen toiminnalliselta tasolta syvärentoutumisen ja luovuuden tilaan, unen ja valvetilan rajamaille. Äänimaljojen erityiset ylä-äänet antavat mielelle mahdollisuuden hellittää aktiivisuudestaan. Äänimaljojen värähtelyt antavat lihaksille ja hermostolle mahdollisuuden rentoutumiseen. Syvärentoutuminen saa aikaan elimistön stressitason alenemisen. Äänimaljahoito kestää noin tunnin.