Heli

Olen koulutettu hieroja, lymfaterapeutti (LYKO) ja sairaanhoitaja Riihikalliosta. Työskentelin yli 25 vuotta sairaalatarvikkeiden parissa. Erikoisalaani olivat murtumahoidon tuotteet, polven- ja lonkan tekonivelet ja kuntoutukseen liittyvät tukituotteet. Tavoitteeni on kohdata jokainen asiakas yksilöllisenä kokonaisuutena ja olen erityisen kiinnostunut varsinkin jalkojemme hyvinvoinnista.

Viitisen vuotta sitten opiskelin lymfaterapeutiksi. Syventyessäni yhä enemmän sidekudosten rakenteeseen/faskiaan ja kohdatessani mitä erilaisimpia kipuasiakkaita, jatkoin opiskeluani valmistuen Porvoon hierojakoulusta alkusyksystä 2017 koulutetuksi hierojaksi. Olen perehtynyt erityisesti erilaisten kiputilojen hoitoon ja nivelten käsittelyyn.

Työhuoneeni on kotini yhteydessä Tuusulan Riihikalliossa. Teen myös yrityskäyntejä ja erikseen sovittuja kotikäyntejä Tuusulan lähiympäristössä.

Hieronta

Kivistääkö hartiasi tai jumittaako selkäsi? Onko käsissäsi pistelyä, tunnottomuutta? Onko lonkan tai polven alueella epämääräistä kiputuntemusta? Kärsitkö nivelrikosta? 

Hieronta poistaa lihaskireyksiä, lisää ja tehostaa aineenvaihduntaa, lievittää kipua ja rentouttaa. Tavoitteena on palauttaa sidekudosten, lihaskalvojen sekä lihasten normaali aineenvaihdunta ja toiminta. 

Hoidoissani käytän jokaisen asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaisesti erilaisia hierontatekniikoita urheiluhieronnasta mobilisoivaan hierontaan, sidekudoskäsittelyjä (faskia), triggerpiste-käsittelyjä, MET-tekniikkaa ja tarvittaessa myös passiivisia venytyksiä. 

Lymfaterapia 

Onko liikkuminen raskasta; painavatko jalat? Onko jaloissa turvotusta?                   Onko aineenvaihdunta jumissa?


Turvotus on oire. Se voi johtua nilkan nyrjähdyksestä, leikkauksesta, laskimovajaatoiminnasta, rasva-aineenvaihduntahäiriöstä ja imusuoniston vahingoittumisesta syöpähoitojen yhteydessä. Virallisesti turvotus määritellään näkyväksi ja palpoitavaksi nestemäärän lisääntymiseksi ihonalaiskudoksessa. Pienistä verisuonista suodattuu kudoksiin valkuaisainepitoista kudosnestettä, joka aiheuttaa kudosturvotusta. Kudosturvotus on tärkeää saada pois paranemisen edistämiseksi.

Lymfaterapiassa ihoa käsitellään kevyesti pyörittävin, kiertävin tai työntävin ottein. Näin vaikutetaan koko ihonalaiskudokseen, jossa kaikki pinnallisen imusuoniston osat sijaitsevat. Kudosturvotusta ohjataan kohti imusolmukkeita, joissa lymfaneste puhdistuu ennen kulkeutumistaan takaisin verenkiertoon. 

Lymfaotteilla aktivoidaan imusuoniston toimintaa. Samalla se vähentää turvotuksesta johtuvaa kipua, nopeuttaa palautumista ja rentouttaa. Vaativan turvotuksen hoitoon kuuluvat tarvittaessa myös erilaiset kompressiosidokset, kompressiosukat, liike- ja ihonhoito.

Hoidon kesto ja hoitokertojen tiheys riippuvat mm. sairaudesta tai vammasta, potilaan iästä ja yleiskunnosta, sekä hoidettavan alueen laajuudesta.

Lymfaterapiaa käytetään myös ennaltaehkäisevänä terveydenhoitona, johon voi tulla ilman lääkärin lähetettä. 

Kauttani voi tilata myös tuki- ja hoitosukat.